M O Ż E T O R C I K A
weselnie
Na wesele!
Można śmiało powiedzieć, że Może Torcika zrodziło się z pasji do wybitnych połączeń smakowych i idealnych dekoracji. Niezależnie od tego czy Wasze wesele będzie obfitowało w atrakcje, czy może planujecie kameralne przyjęcie, tort który otrzymacie od nas, będzie gwiazdą wieczoru. Gwiazdą, której blisko jedynie do Pani Młodej.
PROJEKT
1. Konsultacja
Pierwszym krokiem przy projektowaniu tortu jest indywidualne spotkanie. Wtedy to wspólnie omówimy tort Waszych marzeń, szczegółowo przedstawimy proces jego tworzenia i odpowiemy na wszelkie związane z tym pytania.
2. Degustacja
To najprzyjemniejszy moment planowania ślubu! W naszym boxie degustacyjnym znajdziecie 6 najpyszniejszych smaków, a wśród nich jeden, który trafi na Wasz weselny stół.
3. Projekt
Następnie szczegółowo zaplanujemy design tortu. Po Waszej akceptacji, w celu rezerwacji terminu wymagana będzie wpłata bezzwrotnego zadatku w wysokości 50% ceny.
4. Dostawa
Skontaktujemy się bezpośrednio z Waszą restauracją lub wedding plennerem i zajmiemy się dostarczeniem tortu na salę weselną, jak i jego umiejscowieniem na sali.
MENU
ORZECH LASKOWY - CZEKOLADA - TRUSKAWKA
Kakaowy biszkopt przełożony delikatnym musem truskawkowym oraz wyrafinowanym musem z gorzkiej czekolady.Dla urozmaicenia tekstury dodajemy żelkę truskawkową oraz chrupiącą pralinę z prażonych orzechów laskowych.
CZEKOLADA - KOKOS - KAWA - MALINA
Kakaowy biszkopt o subtelnym kawowym smaku podkręconym malinowymi dodatkami. Przełożony musem kawowym i ubijanym ganaszem malinowym. Zwieńczony chrupiącym dodatkiem z prażonego kokosu.
PISTACJA - MALINA - BIAŁA CZEKOLADA
Mięciutki jak chmurka waniliowy biszkopt, przełożony kremem pistacjowym ze 100% pasty pistacjowej. Z dodatkiem malinowej żelki i ubijanego malinowego ganaszu na białej czekoladzie, które fantastycznie podkreślają wyjątkowość smaku pistacji. Dla większego urozmaicenia tekstury dodajemy chrupkę pistacjową z kwaskowatą maliną liofilizowaną.
CZEKOLADA - POMARAŃCZA - CYTRYNA
Kakaowy biszkopt nasączony wyciskanym sokiem z pomarańczy, przełożony musem z mlecznej czekolady z dodatkiem pomarańczowej skórki. Dla przełamania słodkości czekolady dodajemy żelkę cytrynową, a dla wzbogacenia doznań smakowych chrupiącą warstwę z praliny z orzechów laskowych.
MANGO - MIĘTA - MALINA
Wilgotny kakaowy biszkopt przełożony musem z mango z dodatkiem świeżej mięty oraz ubijanym ganaszem malinowym na białej czekoladzie. Pomiędzy, wyrazista liofilizowana malina w chrupiącej warstwie orzechowej lub kokosowej.
GRANAT - MIGDAŁ - CHANTILLY
Klasyczny biszkopt przełożony lekko kwaskowatym kremem chantilly z dodatkiem kremowego serka. Chrupka z praliną z prażonych migdałów, kwaskowata żelka z owocu granatu oraz krem migdałowy.
CENA JEDNEJ PORCJI TORTU OD 18 ZŁ.
OSTATECZNĄ CENĘ TORTU DLA TWOJEJ LICZBY GOŚCI USTALIMY PODCZAS KONSULTACJI.
DO CENY NALEŻY DOLICZYĆ KOSZT DEKORACJI.
CENA UZALEŻNIONA JEST OD INDYWIDUALNIE PRZYGOTOWANEGO PROJEKTU.