Nasze smaki

Każdy tort to unikalna kompozycja smaków, tekstur i kształtów. Łączymy tradycyjne techniki cukiernicze z nowoczesnymi trendami, innowacyjnym designem i nowatorskimi metodami dekoracji.

Do wszystkich poniższych smaków pasują zarówno biszkopt jasny, jak i kakaowy (do wyboru także
w wersji bezglutenowej). Kremy przygotowujemy na życzenie także w wersji bez laktozy.

Smaki i tekstury w Może Torcika komponują się idealnie ponieważ uzupełniamy je warstwami takimi jak chrupka, konfitura, domowa żelka owocowa, beza lub lemon/mango curd.

Specjalizujemy się w tworzeniu nowoczesnych, wysokich tortów, które sprawią, że Twoje święto będzie naprawdę niezapomniane.

PISTACJA, MALINA, BIAŁA CZEKOLADA
ŚMIETANKA Z MASCARPONE
JAGODY / MALINY / TRUSKAWKI
(LUB INNE OWOCE SEZONOWE)

Kakaowy biszkopt przełożony delikatnym musem truskawkowym oraz wyrafinowanym musem z gorzkiej czekolady. Dla urozmaicenia tekstury dodaliśmy żelkę truskawkową oraz chrupiącą pralinę z prażonych orzechów laskowych.

CZEKOLADA, POMARAŃCZA, CYTRYNA
MANGO, MIĘTA, MALINA
GRANAT, MIGDAŁ, CHANTILLY
ORZECH LASKOWY, CZEKOLADA, TRUSKAWKA
CZEKOLADA, MALINY, KOKOS, KAWA

Kakaowy biszkopt o subtelnym kawowym smaku podkręconym malinowymi dodatkami. Przełożony musem kawowym i ubijanym ganaszem malinowym. Chrupiący dodatek prażonego kokosu jest zwieńczeniem tej przepysznej kompozycji smakowej.

Mięciutki jak chmurka, waniliowy biszkopt przełożony kremem pistacjowym ze 100% pasty pistacjowej. Dodatek malin w postaci żelki i ubijanego ganaszu malinowego na białej czekoladzie fantastycznie podkreśla wyjątkowość smaku pistacji. Dla urozmaicenia tekstury dodaliśmy chrupkę pistacjową z kwaskowatą maliną liofilizowaną.

Kakaowy biszkopt nasączony wyciskanym sokiem z pomarańczy, przełożony musem z mlecznej czekolady z dodatkiem skórki pomarańczowej. Dla przełamania słodkości czekolady dodaliśmy żelkę cytrynową, a dla wzbogacenia doznań smakowych - chrupiącą warstwę z praliny z orzechów laskowych.

Wilgotny kakaowy biszkopt przełożony musem z mango z dodatkiem świeżej mięty oraz ubijanym ganaszem malinowym na białej czekoladzie. Wyrazista liofilizowana malina w chrupiącej warstwie orzechowej lub kokosowej.

Klasyczny biszkopt przełożony lekko kwaskowatym kremem chantilly z dodatkiem kremowego serka, chrupka z praliną z prażonych migdałów, kwaskowata żelka z owocu granatu oraz krem migdałowy.

Uwielbiany przez dzieci mięciutki biszkopt przełożony lekkim kremem śmietankowym na bazie serka mascarpone, z dodatkiem świeżych owoców sezonowych takich jak truskawki, maliny, jagody.